2580 Association
Conference at Oradea University, Romania
Categories: EVENTS, NEWS

In data de 5 noiembrie 2012, ora 14, în sala 17 a Facultăţii de Arte, Departamentul de Arte Vizuale a avut loc conferinţa susţinută de Tincuţa Heinzel, preşedintele Asociaţiei 2580 din Cluj şi de Zilvinas Lilas, profesor la Kunsthochschule für Medien Köln (Cologne) Germania.

Tincuţa Heinzel a prezentat două proiecte realizate în acest an de către Asociaţia 2580 cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi în care Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea este partener.

Primul proiect ,,Spaţii lichide – modele dinamice de spaţiu în artă şi tehnologie” s-a desfăşurat la Cluj între 3 – 20 octombrie şi este un proiect de rezidenţă care reuneşte un grup de tineri artişti, activi internaţional, interesaţi de explorarea conceptelor de spaţiu pe care le ridică proiectarea cibernetică şi aplicaţiile ei.

Al doilea proiect, ,,Artişti în Industrie. Rolul designului în era digitala” s-a concretizat în conferinţa internaţională care a avut loc la Bucureşti între 1-2 noiembrie 2012 la Sala Frescelor, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism. Demarat în 2011 de către Asociaţia 2580 cu sprijinul Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiectul „Artişti în industrie” e motivat, pe de o parte, de lipsa unor instituţii în România care să prezinte şi să pună în valoare artele aplicate dincolo de un interes pur etnografic şi, pe de altă parte, de dorinţa de a încuraja dezbaterea teoretică privind designul atât în România, cât şi într-un context mai larg est-european.

Prezentarea lui Zilvinas Lilas a avut ca tema rolul sectorului academic în dezvoltarea industriilor creative şi culturale.