2580 Association
ANTIDATAMINING and WJ-S WEB Performances
Categories: EVENTS, NEWS

SPAȚII LICHIDE
Sâmbătă, 13 octombrie 2012, ora 17
Turnul Croitorilor
str. Baba Novac, nr.35 Cluj

In cadrul proiectului de rezidență artistică “Spații lichide” va avea loc prezentarea rezultatelor atelierului WJ-S (Anne Roquigny și participanții la atelierul WJ-S)
și prezentare a proiectului „Antidatamining” (RYBN).

WJ-S
WJ-S este un software și o modalitate flexibilă de mixare live a textelor, sunetelor și imaginilor online. Ideea proiectului WJ-S este de a introduce o ruptură în tendința actuală legată de experimentarea internetului, oferind o navigare publică în care sentimentul imersiunii și plăcerea de a căuta pe internet sunt deplasate spre un performance live ambiental. Sub coordonarea lui Anne Roquigny, webjays sesiunii de la Cluj sunt : Andrei Andrei, Mihai Chițu, Harbada Lucian, Anamaria Huluban, Ștefan Manole.
http://www.wj-s.org/

ANTIDATAMINING
Colectivul artistic RYBN vă prezintă hărţi semantice ce dau seama de actualitatea economică şi politică românească: de la Oltchim la Roşia Montana, de la privatizare la locul patrimoniului cultural în economie. Interpretarea lor cartografică, centrată pe limbaj şi pe imaginar, a fost realizată în cadrul rezindenţei artistice “Spaţii Lichide”.
http://antidatamining.net/

Prezentarea are loc în cadrul proiectului de rezidență „Spații lichide – modele dinamice de spațiu în artă și tehnologie”, proiect derulat de Asociația 2580 (Cluj) cu suportul financiar al AFCN și al Centrului Cultural Francez Cluj, în parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, Colectivul RYBN, Paidia Institute, Academia de Muzica “G. Dima” Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj, Academia de Asociația Noi Facem Bine și Modernism.ro.