2580 Association

Sâmbătă, 13 octombrie 2012, ora 17
Turnul Croitorilor
str. Baba Novac, nr.35 Cluj

In cadrul proiectului de rezidență artistică “Spații lichide” va avea loc prezentarea rezultatelor atelierului WJ-S (Anne Roquigny și participanții la atelierul WJ-S)
și prezentare a proiectului „Antidatamining” (RYBN).

WJ-S
WJ-S este un software și o modalitate flexibilă de mixare live a textelor, sunetelor și imaginilor online. Ideea proiectului WJ-S este de a introduce o ruptură în tendința actuală legată de experimentarea internetului, oferind o navigare publică în care sentimentul imersiunii și plăcerea de a căuta pe internet sunt deplasate spre un performance live ambiental. Sub coordonarea lui Anne Roquigny, webjays sesiunii de la Cluj sunt : Andrei Andrei, Mihai Chițu, Harbada Lucian, Anamaria Huluban, Ștefan Manole.

ANTIDATAMINING
Colectivul artistic RYBN vă prezintă hărţi semantice ce dau seama de actualitatea economică şi politică românească: de la Oltchim la Roşia Montana, de la privatizare la locul patrimoniului cultural în economie. Interpretarea lor cartografică, centrată pe limbaj şi pe imaginar, a fost realizată în cadrul rezindenţei artistice “Spaţii Lichide”.

Prezentarea are loc în cadrul proiectului de rezidență „Spații lichide – modele dinamice de spațiu în artă și tehnologie”, proiect derulat de Asociația 2580 (Cluj) cu suportul financiar al AFCN și al Centrului Cultural Francez Cluj, în parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, Colectivul RYBN, Paidia Institute, Academia de Muzica “G. Dima” Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj, Academia de Asociația Noi Facem Bine și Modernism.ro.